T-House by Atelier Boronski


Atelier Boronski recently designed the T-House in Kyoto, Japan.  The house is conceived of as a simple container with private spaces lodged almost randomly within. But with views in all directions the randomness is orchestrated.

There are three primary elements at work in this composition. The main external walls (running east/west), the private volumes (overlapping and bridging) and the resultant void space extending above the LDK.

The main Living, Dining, Kitchen area on the first floor opens onto the main terrace facing the garden to the east allowing classical indoor/outdoor living, and the ceiling height in this area varies from 2.5m to 7.5m. As you move through this area can you clearly perceive the three primary elements.

Visit Atelier Boronski’s website – HERE.

One response to “T-House by Atelier Boronski

  1. BigSerenaVeeFan

    This is an awesome piece of architecture! Couldn’t see the square footage but amazing use of space

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s